COVID-19: Varastossamme ei ole muutoksia. Toimitusaika on 1–3 arkipäivää.
Halvimmat hinnat
Lähetys seuraavana päivänä
Valtuutettu jakelija
Ilmainen toimitus vaporisaattoreille

Vaporisaattorin osto-opas

Muista aina, että laadukkain ja kalleinkaan vaporisaattori ei tarjoa hyvää käyttöarvoa, jos se ei vastaa juuri sinun tarpeitasi. Erilaisten vaporisaattoreiden määrä kasvaa nopeasti. Vaihtoehtojen runsas määrä voi vaikeuttaa valintaa jopa silloin, kun kyseessä on kokenut vaporisaattorin käyttäjä. Kuinka sitten joku, joka vasta aloittelee vaporisaattorin käyttöä, pystyy päättämään, minkä hankkia? Entä mitkä ovat erilaisten vaporisointitapojen hyvät ja huonot puolet? Ei ole olemassa mitään yksiselitteisesti ”parasta” vaporisaattoria, vaan on vain niitä, jotka parhaiten vastaavat sinun tarpeitasi. Määrittääksesi mikä on juuri sinulle paras, tarkastele eri vaporisaattoreita sinulle tärkeitä ominaisuuksia silmällä pitäen. Tässä on lista harkitsemisen arvoisista seikoista, mutta sinun täytyy itse päättää, mikä niiden tärkeysjärjestys on:

 

HINTA

Vaikka hinta ja laatu ovatkin yleensä yhteydessä toisiinsa, on olemassa muutamia erinomaisia, kohtuuhintaisia vaporisaattoreita. MagicVaporizersin hinnat vaihtelevat yksinkertaisen, mutta luotettavan Magic Flight Launch Boxin (katso) 109 eurosta aina vaporisaattoreiden Rolls Royceksi kutsutun Volcano Digitin (katso) 499 euroon. Suurin valikoima löytyy hintaluokasta 150 - 300 € sisältäen sellaisia suosikkivaporisaattoreita kuin Arizer Solo (katso) ja WISPR2 (katso).

 

Paljon halvempia vaporisaattoreita on myynnissä eBayssä ja monilla muilla verkkosivuilla, mutta nämä ovat todennäköisesti jäljitelmiä tai halvalla, myrkyllisin materiaalein ja valmistusmenetelmin valmistettuja. Nämä eivät myöskään yleensä kuulu takuun piiriin etkä saa takuuhuoltoa silloin, kun sitä tarvitset. Valtuuttamattomat jälleenmyyjät tarjoavat merkkivaporisaattoreita valmistajan hintaa halvemmalla, mikä voi vaikeuttaa takuuhuollon saantia. Nämä vaporisaattorit voivat myös olla kokonaan väärennöksiä.

 

LUOTETTAVUUS

Luotettavuus on tärkeä ominaisuus, jos käytät vaporisaattoriasi aromaterapiatarkoituksiin. Yleensä yksinkertaiset mallit ovat luotettavampia, sillä niissä on vähemmän sellaista, mikä voi lakata toimimasta. Monimutkaisemmissa vaporisaattoreissa täytyy olla korkealaatuinen rakenne ja materiaalit, jotka takaavat luotettavan tehokkuuden. Tutustu käyttäjien arvosteluihin ja keskustelupalstoihin saadaksesi lisätietoa sinua kiinnostavien vaporisaattorien luotettavuudesta. Erinomaiset arvostelut kertovat laadukkaasta tuotteesta. Ja viimeiseksi, mikäli sinulla on varaa, harkitse toisen vaporisaattorin ostamista varakappaleeksi.

 

TAKUU

Riippumatta siitä, kuinka luotettava vaporisaattorisi on, on aina olemassa mahdollisuus, että sinun täytyy turvautua takuuseen. Jos sinulla ei ole varaa olla ilman vaporisaattoriasi, tarvitset ehdottomasti hyvän takuuhuollon. Ei riitä, jos takuu on mahtava paperilla, vaan huollon täytyy täyttää takuun asettamat odotukset. Jälleen on suositeltavaa tutustua käyttäjien arvosteluihin ja keskustelupalstoihin tietääksesi, mitä odottaa.

 

ESILÄMMITYSAIKA

Vaporisaattorien toiminta perustuu kohoavaan lämpötilaan, joten kaikkien vaporisaattorien täytyy ensin lämmetä käyttölämpötilaansa. Useimmat laitteet saavuttavat lämpötilan muutamassa sekunnissa, mutta jotkin voivat vaatia jopa 30 - 45 minuuttia lämpenemiseen. Suoraa liekkiä käyttävät vaporisaattorit kuumenevat nopeasti, samoin kuin mobiilit paristoilla toimivat yksiköt. Toisessa ääripäässä taas ovat keraamisia kuumennuselementtejä hyödyntävät, pidemmän esilämmitysajan vaativat vaporisaattorit; jotkin näistä on luotu olemaan kokopäiväisessä käytössä, joten ne ovat toimintavalmiita heti käyttölämpötilan saavutettuaan.

 

KANNETTAVUUS

Parhaimpien höyryjen saaminen monista vaporisaattoreista vaatii oikean käyttötavan oppimisen. Esimerkiksi useat whip- ja putkimalliset jakelujärjestelmät perustuvat tiettyyn imunopeuteen (”whip” viittaa halkaisijaltaan pieneen letkuun, joka on yleensä valmistettu silikonista tai elintarvikemuovista). Liekillä toimivat laitteet taas vaativat oikean liekin pituuden ja imutavan. Vaporisaattorit, jotka täyttävät höyryn ensin pusseihin, taas ovat helppokäyttöisiä kenelle tahansa.

Vaikka opetteleminen voikin olla ensin rasittavaa, saat palkinnoksi erinomaisia tuloksia. Jos olet kovin kärsimätön, yritä löytää laite, jota voit alkaa käyttää menestyksekkäästi heti otettuasi sen pakkauksesta.

 

OPPIMISKÄYRÄ

Parhaimpien höyryjen saaminen monista vaporisaattoreista vaatii oikean käyttötavan oppimisen. Liekillä toimivat laitteet taas vaativat oikean liekin pituuden ja käyttötavan. Vaporisaattorit, jotka täyttävät höyryn ensin pusseihin, taas ovat helppokäyttöisiä kenelle tahansa.

Vaikka opetteleminen voikin olla ensin rasittavaa, saat palkinnoksi erinomaisia tuloksia. Jos olet kovin kärsimätön, yritä löytää laite, jota voit alkaa käyttää menestyksekkäästi heti otettuasi sen pakkauksesta.

 

HELPPOKÄYTTÖISYYS

Vaporisaattorin valmisteluun ja käyttöön tarvittavien käsien määrä on tärkeä tekijä niille, jotka etsivät äärimmäistä käyttömukavuutta tai joilla on rajallinen mahdollisuus käyttää käsiään. Näiden tulisi valita vaporisaattori, jota voi käyttää yhdellä kädellä. Tämä koskee niin vaporisaattorin valmistelua kuin käyttöäkin, sillä jotkin vaporisaattorit vaativat hienojakoiseksi jauhetun aromaterapiasekoituksen ja on mahdollista, että et kykene käyttämään jauhinta vaivattomasti. Tutustu käyttäjien arvosteluihin saadaksesi selville, kuinka helppokäyttöisiä eri vaporisaattorit ovat.

 

MALLI

Vaporisointia on kahdenlaista: Konduktioon perustuvaa, jolloin höyrystettävä aines kuumenee välittömästi ollessaan kosketuksissa kuumaan pintaan, ja konvektioon perustuvaa, jolloin aines kuumenee epäsuorasti kuuman ilman kulkiessa aineksen läpi. Kaikkien vaporisaattorien toiminnassa on elementtejä kummastakin, mutta ovat kuitenkin luokiteltavissa jompaankumpaan kategoriaan. Useimmat uudet vaporisaattorit toimivat jonkintyyppisellä konvektiolla, mutta myös konduktioon perustuvia malleja kehitellään edelleen.

 

Konvektiomalleja pidetään yleisesti ylivoimaisina, sillä niillä on helpompi välttää palamista, niissä kuuma ilma kulkee yrttisekoituksen läpi paremmin ja lämmittäen sen tasaisemmin ja lämpötilan hallitseminen on huomattavasti helpompaa. Konduktiomallit kuumentavat pääasiallisesti pinnallisesti, joten ne vaativat yleensä hienomman jauhatuksen ja käyttäjän täytyy sekoittaa ainesta käytön aikana altistaakseen lisää ainesta kuumuudelle. Nämä mallit ovat yleensä yksinkertaisempia, kompaktimpeja ja halvempia kuin konvektiomallit. Uusimmissa konduktiomalleissa on minimaalisesti tai ei ollenkaan puutteita eikä sinun tarvitse sulkea niitä pois pelkän kuumennustekniikan vuoksi.

 

SIIRTO

Höyry yleensä siirtyy suoraan ohuen letkun, putken tai varren läpi tai suoraan yksiköstä itsenäisesti. Epäsuoraa siirtoa käytettäessä taas pussi tai ilmapallo täyttyy tuulettimen tai pumpun avulla. 

 

Höyrynsiirtotekniikalla on vaikutusta höyryn aromiin: Paras aromi syntyy , kun höyry käytetään suoraan vaporisaattorista, toiseksi paras putkella tai varrella, sitten ohuella letkulla ja viimeisenä ilmapallolla tai pussilla. Viimeisenä mainittu tapa kärsii korkeasta höyry-ilmasuhteesta ja pussissa oleva höyry alkaa heikentyä. Lisäksi millä tahansa höyryn siirtämiseen käytetyllä pinnalla on ennemmin tai myöhemmin vaikutusta makuun.

 

MATERIAALIT JA HÖYRYN KULKUREITTI

Koska vaporisaattorit ovat lääkinnällisiä laitteita, kuluttajat ovat usein huolissaan niiden rakentamisessa käytetyistä materiaaleista sekä erityisesti siitä, mitä höyryn kulkureitille osuu sen kulkiessa keuhkoihin. Tunnetut valmistajat ilmoittavat yleensä, ovatko käytetyt materiaalit RoHS-yhteensopivia ja mitä tarkalleen ottaen on ilman kulkureitillä, erityisesti sen jälkeen, kun ilma on kuumennettu. Lukuisissa halvemmissa vaporisaattoreissa (joita tarjoavat esim. eBay ja monet muut, ei MagicVaporizersin kaltaiset myyjät) ei määritellä tarkasti, mitä materiaaleja on käytetty, joten on syytä olla varovainen.

 

LÄMPÖTILANSÄÄTÖ

Lämpötilansäätö on erittäin tärkeä kahdesta syystä: ensinnäkin sen avulla voi välttää palamista ja toisekseen se mahdollistaa vaikuttavien ainesosien vapauttamisen tietyissä lämpötiloissa, mikä onkin vaporisoinnin suurin etu. Polttaminen vapauttaa kaikki vaikuttavat ainesosat yhdellä kertaa ja niiden lisäksi vapautuu myrkkyjä, jotka pilaavat joitakin haluttuja ainesosia.

 

Monissa vaporisaattoreissa on digitaalinen näyttö, joka osoittaa sisällä vallitsevan lämpötilan, mutta yleensä kyseessä on lämpöelementin lämpötila, ei vaporisointilämpötila. Tärkeä näkökulma tässä kuitenkin on se, että vaikka näyttö ei osoitakaan todellista vaporisointilämpötilaa, se mahdollistaa tarkalleen saman lämpötilan käytön koko vaporisoinnin ajan.

 

Monissa muissa vaporisaattoreissa on vain yksinkertainen, asteikolla varustettu säätö, joka palvelee samaa tarkoitusta mahdollistaen saman asetuksen valinnan joka kerta. Useissa vaporisaattoreissa on itse asiassa kiinteät lämpöpisteet, jotka voi valita muuttumattoman vaporisointikokemuksen aikaansaamiseksi, ja jotkin vaporisaattorit on yksinkertaisesti vain säädetty tietylle lämpötilalle.

 

Ne vaporisaattorit, joita ei ole säädetty vakiolämpötilaan ja joissa ei ole lämpötilansäätöä, toimivat imun voimakkuuden perusteella. Tämä yleensä vaatii laitteelle sopivan oikean tekniikan oppimisen: liian nopea käyttö johtaa jäähtymiseen, sillä höyryä ei synny, kun taas liian hidas käyttö voi johtaa ylikuumenemiseen ja palamiseen. Oikean tekniikan oppiminen ei ole niin vaikeaa kuin miltä saattaa vaikuttaa ja joissakin aivan erinomaisissa vaporisaattoreissa ei ole lämpötilansäätöä.

 

VOIMANLÄHDE

On olemassa kahdenlaisia vaporisaattoreita, jotka toimivat voimanlähteellä: liekillä ja sähköllä toimivat.


Liekillä toimivat käyttävät yleensä ulkoisesta lähteestä peräisin olevaa butaanikaasua. Tästä syystä jotkin käyttäjät välttävät myös vaporisaattoreita, jotka on rakennettu erityisesti pitämään butaani poissa ilmareitiltä. Joissakin tapauksissa butaanikaasua käytetään sisäisesti antamaan voimaa katalysaattorille.


Sähkökäyttöiset vaporisaattorit ovat paljon suositumpia ja toimivat yleensä jonkinlaisella keraamisella kuumennuselementillä. Toimiakseen ne on joko kytketty pistorasiaan tai niissä on akku. Pistorasiaan kytkettävät mallit ovat tietysti ei-kannettavia ja niihin yleensä viitataankin pöytämalleina. Akulla toimivat vaporisaattorit taas ovat kannettavia. Jotkin vaporisaattorit toimivat irrotettavilla paristoilla, mutta yleensä voimanlähteenä on sisäinen, ladattava akku. Ongelmana näissä on joskus akun vaivaton vaihtaminen itse. Yleensä se ei ole mahdollista ja vaikka valmistajat tarjoavatkin vaihtopalvelun kohtuuhintaan, palvelun hyödyntäminen edellyttää vaporisaattorin lähettämistä, jolloin se ei ole käytettävissäsi, kunnes se palautetaan.

 

TEHOKKUUS

Muutamia vaporisaattoreita pidetään toisia tehokkaampina, mutta tämä yleensä saavutetaan ylläpitämällä matalaa vaporisointilämpötilaa ja pitämällä höyrystettävän aineksen määrä pienenä. Tämä parantaa aromia ja tuottaa huomattavasti pehmeämmän höyryn, mutta ei välttämättä vapauta kaikkia haluamiasi vaikuttavia ainesosia.